2020 Maske Trendleri

2020 yılı için hayal ettiğimiz gelişmeler, tam da hayal ettiğimiz gibi olmadı. Gerçek anlamıyla “bomba gibi” başlayan yıl, biraz da insanlığın hızla nelere adapte olabileceğini göstermekte hala. Bu sınavların en büyüğü, hala devam etmekte olan covid-19 virüsü ve hayatımıza getirdiği bir takım değişiklikler. İlk birkaç ay dünyaca evlerimize kapanmamızı sağlayan koronavirüs, yılın ortalarına doğru yeni kurallar çerçevesinde hayata devam etmeyi yavaş yavaş öğretti bize. Ancak akıllarda bir takım soru işaretleri kaldı. Hepimiz dışarıya maskelerle çıkmayı normalleştirdik bile. Ve bundan sonra olası yaygın hastalıklar ve hatta artan hava kirliliği sebebi için bile, hayatımızın büyük bir döneminde maske takmaya devam etmemiz gerekebilecek gibi gözüküyor. Şimdiden tasarımcılar bu öngörüyü çalışmaya koydular bile. İşte 2020’nin ilk ve en ilgi çekici maskeleri:

UM SYSTEMS – UV MASK
Havadan geçen patojenlerin %99.9’unu inaktif hale getiren bu maske, patent bekleyen Sterile-Vortex teknolojisi ile geliştirilmiştir. UV MASK 0.1 mikron küçüklüğünde partiküllere kadar koruyucu etkiye sahip. Peki mikron nedir? Mikron 0,001 mm ye denk gelen bir metrik ölçü birimi. İnsan saçı yaklaşık olarak 75 mikron genişliğindedir. İnsan sağlığı için güvenli UV-C ışınlarını kullanarak eş zamanlı olarak içe çekilen havayı sterilize eden UV MASK geleceğin teknolojisini yakalamış bulunuyor.

https://www.indiegogo.com/projects/uvmask-all-day-lab-certified-uv-c-sterilization?utm_source=Kickstarter&utm_medium=banner#/

 

Leaf healthcare – Leaf Mask
HEPA’nın altın standardı olarak bilinen U serisi HEPA filtreleri, 0.3 mikron parçacıkları 99.9997% oranda filtreler. Aktif karbon filtrelemesi kötü kokuları ve organik maddeleri yok etmek için çok bilindik bir tekniktir. Leaf mask sağlam ve yumuşak 100% geri dönüştürülebilir malzemelerden yapılmıştır. Maske yüzünüzde güzel bir görünüm yaratması için görsel anlamda kusursuz ve dikişsiz bir şekilde dizayn edilmiştir.

https://www.leaf.healthcare/

 

Civility Mask
Hafif, dayanıklı ve transparan cam yüzeyi sayesinde yüzünüzü hem korumakta hem de görünür kılmaktadır. Sağ ve soldaki hava filtreleriyle ağzınıza ve burnunuza 98% temiz hava sağlayıp, aynı zamanda verdiğiniz havayı da dışarı atarak maskenin buğulanmasını önlemektedir. Hijyen ve daha iyi performans için her 12 saatte bir maskenin filtre kağıtları değiştirilmelidir. Yüksek performans ve şık bir dizaynın ürünüdür.

https://www.civility-mask.com/

 

Çiçek açan bir maske: Flōrem
Fransız tasarım öğrencisi Joseph Chataigner tarafından tasarlanan maske, tamamen doğal ve doğada çözünebilen malzemelerden hazırlanıyor. Maskelere yerleştirdiği çiçek tohumları da karbon gazlarıyla savaşmak için bulduğu bir yöntem. Bu sayede global bir atık sorununu dünyaya zararsız hale getirmek amaçlı hazırlanan tasarım, yere atılınca 3-4 ay gibi kısa bir sürede doğada çözünüp tohumları aktive ederek çiçek açmalarını sağlıyor. Flōrem henüz üretime geçmemiş bir öğrenci projesi, ama fikir kesinlikle çekici.

https://www.behance.net/gallery/99868025/FLOREM-A-Mask-That-Growing-Into-a-Flower

 

Petit Pli – BATCH 3 MSK
Geri dönüştürülmüş plastik şişelerden ve polyesterden yapılan bu maske esnek maske her yüz şekline uyum sağlamaktadır. Esnek ve yumuşak yapısı sayesinde diğer birçok maskeden daha rahattır. Filtre değiştirerek tekrar kullanılabilir bir maskedir. Linkten ön sipariş verebilirsiniz.

https://shop.petitpli.com/